0 PRIJZEN?
0 LEVERTIJDEN ?
0 IS FINEER OOK TE BEHANDELEN?
0 WORDEN MEUBELS NA HET ONTLAKKEN OOK WEER GELAKT?
0 RESTAUREREN?
0 ZIJN ALLE HOUTSOORTEN BEHANDELBAAR?
0 WELKE LAKKEN WORDEN GEBRUIKT?
0 STRALEN OF LOGEN?
0 WORDEN ALLE MEUBELS TEGELIJK OPGEHAALD?
0 ZIJN KEUKENS OOK MOGELIJK?


PRIJZEN
Door telefonisch kontakt op te nemen met Sunny Meubel kunnen wij aan de hand van de beschrijving van uw meubels een zo goed mogelijke prijsindicatie geven. Bij Sunny Meubel worden nooit meubels opgehaald zonder eerst een offerte van uw meubels te hebben gemaakt.Tijdens deze offerte worden uw meubels bekeken en een vaste prijs vastgesteld.

Ook heeft onze vertegenwoordiger behandelde voorbeelden bij zich zodat u vooraf kunt bekijken hoe uw meubels er na behandeling uit gaan zien. Deze offerte verplicht u tot niets en blijft 6 maanden geldig. Wanneer u tijdens deze periode besluit uw meubels door Sunny Meubel te laten behandelen kunnen deze binnen 3 weken worden opgehaald.

De kosten van een offerte zijn € 15,00 welke in mindering worden gebracht bij een opdracht tot het behandelen van uw meubels. Alle prijzen zijn inclusief BTW, transport, verzekering en gelden vanaf de begane grond.
Terug


LEVERTIJDEN
Voor het blank maken, blank aflakken en/of het in kleur spuiten is de levertijd 2-3 weken.
Terug


IS FINEER OOK TE BEHANDELEN?
Ook als uw meubels gefineerd zijn maakt Sunny Meubel deze milieuvriendelijk blank zonder chemische of natte behandeling maar door middel van fijnstralen. Omdat dit een "droge" methode is worden de onderliggende delen welke dan vaak bestaan uit spaanplaat of MDF niet aangetast.
Terug


WORDEN MEUBELS NA HET ONTLAKKEN OOK WEER GELAKT?
Ja, over het algemeen genomen worden alle meubels door Sunny-Meubel ná het ontlakken blank of in kleur afgelakt. Sunny-Meubel beschikt hiervoor over professionele vakmensen en apparatuur waardoor wij u juist het vervelende gedeelte van het proces uit handen nemen zoals bv. het schuren. Ook beschikken de meeste particulieren niet over een spuitinrichting waardoor u aangewezen bent op het bewerken met een kwast of roller waarmee natuurlijk nooit het gewenste resultaat bereikt kan worden.
Terug


RESTAUREREN?
Tijdens de behandeling kunnen eventuele beschadegingen vakkundig gerestaureerd worden.
Terug


ZIJN ALLE HOUTSOORTEN BEHANDELBAAR?
Alle"harde" houtsoorten zoals bv. eiken, beuken, marantie, essen en noten zijn uitstekend geschikt om te stralen. Alle"zachte" houtsoorten zoals bv. grenen en vuren kunnen beter geloogd worden.
Terug

WELKE LAKKEN WORDEN GEBRUIKT?
Sunny-Meubel spuit meubels met een celluloselak. Keukens en tafelbladen worden gespoten met een 2 componentenlak welke "harder" en slijtvast is.Deze lakken zijn in de meubelindustrie gebruikelijk.
Terug

ONDERHOUD NA BEHANDELING?
Nadat uw meubels door Sunny-Meubel zijn blank gemaakt en afgelakt hebben deze genoeg aan een onderhoud door middel van een vochtige zeem. Het "in de was" zetten is niet meer nodig en heeft geen zin omdat de lakken die Sunny-Meubel gebruikt waterbestendig zijn.
Terug


STRALEN OF LOGEN?
In de volksmond word veel gesproken over het blank logen van eiken meubels.
Maar eigenlijk zijn alleen grenen en vuren geschikt om te logen wanneer het gaat om ontlakking. Wellicht komt het doordat in het verleden veel nieuw eiken is geloogd voor de kleur en als geloogd eiken is verkocht. Wanneer het gaat om donker eiken meubels blank maken word logen sterk ontraden omdat de meubels vaak toch nog gaan "werken" en dan kieren en scheuren kunnen ontstaan. Bij logen gaan uw meubels in een bad waardoor deze door en door nat worden, u zult begrijpen dat dit niet bevordelijk is voor eventuele fineer en lijmnaden. Donker eiken meubels blijken bovendien na het logen nog erg donker en vlekkerig. Het belangrijkste is wel dat het gewenste resultaat niet bereikt wordt namelijk: blank eiken. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat wij voor een andere methode hebben gekozen namelijk het stralen. Dit is een "droge" methode en bovendien nog milieuvriendelijk ook en waarmee het gewenste resultaat wel bereikt wordt.
Terug


WORDEN ALLE MEUBELS TEGELIJK OPGEHAALD?
Normaal gesproken worden alle meubels in 1 vracht opgehaald maar wanneer u liever uw inboedel in 2 of meerdere keren wil laten behandelen is dit ook mogelijk. Wanneer u besluit uw inboedel in meerdere keren te laten behandelen heeft dit geen consequenties voor de transportkosten.
Terug


ZIJN KEUKENS OOK MOGELIJK?
Wanneer uw keuken uit eiken bestaat kan deze ook gestraald en gelakt worden. Zo heeft u voor een redelijke prijs een mooie nieuwe kijk in uw keuken.